Gemeente Venlo

Werken bij de gemeente Venlo

We love... de mens
Er werken honderdduizend mensen voor de Gemeente Venlo. Wat? Nou ja, we zullen dat even uitleggen: de Gemeente Venlo is geen eiland met ambtenaren, maar – net als je sportvereniging, je vrienden, je familie of je wijk - onderdeel van de samenleving. In Venlo wonen honderdduizend mensen die van alles weten en kunnen. Als Gemeente zouden we wel gek zijn als we daar niks mee zouden doen. In een tijd waarin alles draait om centen en cijfers en de wereld razendsnel verandert, zijn we gaan nadenken hoe we daar als organisatie mee om moeten gaan. We kwamen tot een revolutionaire oplossing: de mens. Reinventing human values, noemen we dat. Talent, kennis, creativiteit, medeleven, interesse, aandacht... Gewoon, van die dingen die alleen mensen ons kunnen bieden. Daar willen we als overheid ruimte aan geven, zowel binnen de organisatie als erbuiten.

Cradle to cradle
Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat Venlo wereldwijd de aandacht trekt met haar cradle to cradle-filosofie. Cradle to wat? De kern van het idee is dat grondstoffen zonder kwaliteitsverlies kunnen worden hergebruikt. Ons gloednieuwe stadskantoor - een fantastische werkplek - is daar een perfect voorbeeld van, maar let op… there’s more than meets the eye. De kringloopgedachte sijpelt door in al ons doen en laten. Duurzame ontwikkeling, sociaal ondernemerschap, people, planet, prosperity, allemaal begrippen die aansluiten bij onze visie. Terugkomend op de mens: vanuit de cradle to cradle filosofie zien we de mens als onze belangrijkste grondstof.

Koekjesfabriek
Werken bij een gemeente is geen sinecure: burgers willen wat, politici willen wat en er zijn wetten en regels waar je mee moet dealen… Tsja, we zijn nou eenmaal geen koekjesfabriek. Maar, de uitdagingen liggen voor het oprapen. Regionaal gezien zijn we de grootste en dus vaak kartrekker in belangrijke ontwikkelingen. Dat is complex, hartstikke interessant en het brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Hoewel Venlo een grensstad is, proberen we die grenzen zoveel mogelijk te negeren. Niet alleen de grens tussen burger en overheid, maar ook de stadsgrenzen én de landsgrens. Het Duitse achterland is ontzettend belangrijk voor Venlo. We zijn al jaren Europa’s belangrijkste logistieke hotspot, samen met onze oosterburen zijn we het grootste tuinbouwgebied van Europa en een regio met relatief de meeste kennisintensieve banen voor hoogopgeleiden van ons land. Daarnaast is Venlo een studentenstad in ontwikkeling. Het aantal studenten neemt al jaren toe door de komst van nieuw hoger onderwijs en de ontwikkeling van de Brightlands Greenport Venlo Campus. Anderzijds hebben we net als elke stad natuurlijk ook hondenpoep en losliggende stoeptegels… Saai is het in elk geval nooit!

De stad is van jou
Dat is misschien wat overdreven, maar in Venlo kun je écht iets betekenen. Onze organisatie is afgestapt van haar oude hiërarchie en laat projecten zoveel mogelijk bottom up ontstaan en groeien. We denken vanuit de leefwereld – je weet wel, waar de echte mensen wonen - en niet vanuit het systeem van de overheid. Venlo is robuust genoeg om je vast te bijten in majeure projecten, maar niet zo robuust dat je verzuipt in bureaucratisch gedoe. Kortom: je krijgt bij ons écht ruimte om aan de slag te gaan. Ons credo is loslaten in vertrouwen, dus denk je een oplossing te hebben, ga ervoor!

In cijfers
Stad: Venlo / Provincie: Limburg / Oppervlakte: 127,95 km2 / medewerkers: 1.000 / meewerkers: 100.000 / Burgemeester: Antoin Scholten  / Verkeersaders: A67, A73, A74 / Stadsdelen: Venlo, Tegelen, Belfeld, Steyl, Blerick, Venlo-West, Arcen, Lomm, Velden / Afstanden tot: Eindhoven 42 min. - Maastricht 54 min. - Nijmegen: 60 min. - Düsseldorf 41 min. - Keulen: 60 min.  

Contactinformatie

Gemeente Venlo
Hanzeplaats 1
5912AT Venlo

www.venlo.nl

Actuele opdrachten

Privacy Officer
Gemeente Venlo
Aanvang: 17-2-2021 Duur: 3 maanden Vakgebied: Juridisch
Mijn offerte Mijn vragen: 0 Status: Vragen stellen | Nog 7 dagen
Juridisch adviseur toezicht en...
Gemeente Venlo
Aanvang: 15-2-2021 Duur: 4 maanden Vakgebied: Juridisch
Mijn offerte Mijn vragen: 0 Status: Vragen stellen | Nog 6 dagen
Regionaal kwartiermaker Aanpak...
Gemeente Venlo
Aanvang: 1-3-2021 Duur: 12 maanden Vakgebied: Sociale zaken & Werkgelegenheid
Mijn offerte Mijn vragen: 0 Status: Offertes indienen | Nog 3 dagen
Jurist Handhaving Bouwen & Rui...
Gemeente Venlo
Aanvang: 1-3-2021 Duur: 10 maanden Vakgebied: Juridisch
Mijn offerte Mijn vragen: 0 Status: Offertes indienen | Nog 4 dagen