schaduw
schaduw

Gemeente Gennep

Gennep werkt!

De gemeente Gennep ligt in de top van Limburg. Het is een kleine gemeente met 17.000 inwoners, verdeeld over de vijf kernen. Gennep is een fraai vestingstadje gelegen aan de Maas en de Niers.
 
De gemeente vormt onderdeel van het bestuurlijke samenwerkingsverband de Regio Venlo. De sectoren toerisme en recreatie, (logistieke) bedrijvigheid en zorg vormen de pijlers van de lokale economie. Gennep onderscheidt zich van andere gemeenten als keramiekstad, omdat  er van oudsher een rijke pottenbakkerscultuur heerst. Daarnaast maakt de gemeente deel uit van het natuurgebied Maasduinen, waar het heerlijk fietsen en wandelen is.

Het streven is om een toekomstbestendige gemeente te zijn, met een goede dienstverlening aan inwoners, ondernemers en organisaties. Er is veel aandacht voor de doorontwikkeling van de organisatie en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers. We gaan op een open manier met elkaar om. Resultaat gericht werken, samen de schouders eronder steken en eigen verantwoordelijkheid  nemen staan daarbij centraal.
 
Medewerkers aan het woord 
 
In de korte tijd dat ik nu bij de gemeente Gennep werk, merk ik dat het een kleine organisatie is waar je snel je weg leert kennen. Juist daarom word je uitgedaagd om buiten de comfortzone van je eigen ervaring en kennis te treden en mee te werken aan diverse projecten. Voldoende uitdaging voor een jonge ambtenaar dus!

Veerle Janssen - Juridisch kwaliteitsmedewerker 
 
De Gemeente Gennep bied volop mogelijkheden om door te kunnen groeien. Als tijdelijke kracht kreeg ik de kans om hier langer te blijven werken, nadat ik solliciteerde op een functie van receptioniste. Na een paar jaar kreeg ik ook een opleiding aangeboden om door te kunnen groeien binnen Burgerzaken. En dit werk doe ik al jaren met heel veel plezier!

Fatima Bouzman - Medewerker burgerzaken/frontoffice
 
Als je uit het goede hout gesneden bent , dan krijg je in Gennep de ruimte om te groeien. Betrokkenheid, inzet en motivatie zijn bij ons geen vieze woorden. Fouten maken mag, als je maar bereid bent om er van te leren.

Peter Toonen - Strategisch adviseur
 
Gennep heeft dienstverlening hoog in het vaandel staan, gezien vanuit het perspectief van onze inwoners en ondernemers. Zij zijn onze ‘klanten’ en mogen van ons verwachten dat wij correct, eenduidig en juist op vragen reageren. We streven ernaar om 80 procent van alle vragen bij het eerste contact te beantwoorden. Wanneer dienstverlening je ‘tweede ik’ is ben je bij de gemeente Gennep aan het juiste adres!
 
Monique Peters - Telefoniste/receptioniste
 
Ik ken veel grote gemeentelijke organisaties, maar ben er nog geen tegengekomen zo dynamisch als deze kleine gemeente. Medewerkers krijgen veel verschillende taken op hun bordje. Maar je kunt wel bouwen op je collega’s; iedereen staat klaar voor elkaar. Fijn is ook dat de gemeente flexibele werktijden kent en dat er mogelijkheden zijn om thuis te werken, als het werk het toelaat.
 
Bas Hulskotte - Coördinator Samenleving afdeling Leefomgeving

Contactinformatie

Gemeente Gennep
Ellen Hoffmannplein 1
6591CP Gennep

www.gennep.nl

Actuele opdrachten

Er zijn momenteel geen opdrachten.